VAD ÄR SENSING YOGA?


Sensing Yoga är ett ganska nytt namn, men inte rörelserna. Rörelserna görs alltid på din kropps villkor och vi rör oss som vi alltid varit ämnade att göra. Sensing Yoga är naturlig, mjuk och utan prestationer och innehåller inga linjära sträckningar eller korrigeringar.


När vi pandikulerar, skakar, gnuggar, rockar, gungar och rör vår kropp i spiraler, kan vi börja nysta upp vår fascia (bindväv) och få den återfuktad och mjuk igen. Det vi varit med om fysiskt och emotionellt påverkar vår fascia och när vi rör oss på kroppens villkor, kan våra kroppar släppa taget om det inifrån och ut på ett kärleksfullt sätt. Dessa rörelser är något vi alla har inom oss och är vår födslorätt.

Sensing Yoga är en rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och i vila. Det är också en tanke om hur vi alltid sedan urminnes tider naturligt varit i rörelse med långa perioder av återhämtning där emellan.

 

Hjärtat i Sensing Yoga är något som vi kallar pandikulation eller kroppsgäsp. Att aktivera hela kroppen är vi ”gäspar” med kroppen, frigör oxytocin och detta görs naturligt av djur ca två gånger i timman.Under våren 2024 fram till 20/6 har jag yogaklasser varje torsdag kl 18.30 förutom 6/6 Nationaldagen. Investering  180 kr/gång eller klippkort 5 ggr 750 kr.


OBS! Anmälan till sms 0736-23 96 65 eller info@maritaalfsdotter.se, gärna senast 2 dgr innan, då jag behöver minst 5 personer för att hålla en klass.